ev yapımı oyuncaklar

Ev Yapımı Oyuncaklar (Home-made Toys):

Zeytin kutusu, marangozdan alabileceğiniz ahşap parçaları, şişe kapakları, inşaat malzemeleri (tornavida, vida, çivi) ve bunlar gibi basit malzemelerle çocuğunuzun bayılacağı oyuncaklar yapabilirsiniz. Utku’nun da yardımıyla yaptığımız birkaç oyuncağın resmini paylaşmak istiyorum:

1. Resimdeki oyuncak tırın tekerleklerini plastik şişe kapaklarından yaptık. Kasasının üstü zeytin kutusu. Birleştirmeleri vidalarla yaptık. Utku kasasına oyuncaklarını, oyuncak hayvanlarını koyup nakliyat yapıyor:)

2. Resimdeki traktörde evimiz yapılırken kalan inşaat malzemelerinden bir kısmını direksiyon ve egzos borusu olarak kullandık. Arka tekerlekler büyük su şişesi kapağından, küçük tekerlekler ise küçük su şişesi kapaklarından. Önde de yine plastik destekli çivilerden yapılmış farlar var.

3. Resimde Utku dilediğince boyarken.

4. Resim bize gelen hediyelerin kutusuydu. Marangozun ahşap dolaplardan kestiği yuvarlak kısımları atmamıştık. Bunları birleştirip alet kutusu yaptık. Bazen de oyuncak kutusu olarak kullanıyoruz.

Bunların dışında yaptığımız ufak tefek oyuncaklarımız da oldu. Utku bu oyuncaklarıyla oynamayı çok seviyor.

İlgili Yazı için burayı TIKLAYIN

Ev yapımı oyuncak ve tırı görüntülemek için videoyu izleyebilirsiniz:

 

3 comments on “ev yapımı oyuncaklar

  1. Pingback: Çocuk, oyun ve eğitim | kenanakarslan.com

  2. Pingback: ev yapımı oyuncaklar 2 | kenanakarslan.com

  3. Pingback: evde eğitim ve el işi | kenanakarslan.com

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.